Hans Christian Andersen Airport bliver grønnere med ny bæredygtig varmeløsning

Den fynske lufthavn Hans Christian Andersen Airport har skiftet oliefyret ud med en ny varmeløsning baseret på varmepumper. Det luner både på klimakontoen og varmeregningen.

Med en ny varmeløsning baseret på varmepumper har Hans Christian Andersen Airport ikke blot formindsket deres CO2-udledning betragteligt - indeklimaet i deres bygninger er også forbedret til glæde for de rejsende.

Varmen fra varmepumperne forsyner varme og varmt vand til hele lufthavnen, og det forventes, at denne nye varmeforsyning reducerer lufthavnens CO2 udledning med 61 tons årligt sammenlignet med de gamle oliefyr.

Med vores nye varmeløsning slår vi flere fluer med ét smæk, idet vi både sparer penge på varmeregningen, forbedrer indeklimaet i lufthavnen og får en bedre miljøprofil. Sidstnævnte er en vigtig gevinst for os og hjælper os med at tage et godt skridt i den grønne retning

Hans Okholm Vejrup Lufthavnsdirektør, HCA Airport

Stabil og grøn varme

Varmeløsningen ved HCA Airport er en såkaldt nærvarmeløsning, hvilket betyder, at varmeserviceselskabet Best Green er ansvarlige for indkøb, installation og drift af varmeløsningen. HCA Airport slipper derfor for en stor investering i varmepumper og uforudsigelige udgifter til service og vedligehold. I stedet betaler lufthavnen for den varme, de bruger og et årligt serviceabonnement.

Selve varmeløsningen består af fem luft-vand varmepumper, som dækker hele lufthavnens behov for opvarmning. Varmepumperne er leveret af Vølund A/S mens installationen er håndteret af den lokale VVS-installatør, Skovhavens VVS og elinstallatøren Skamby El.

 

Grønne tal i lufthavnen

Foruden at varme på klimakontoen trækker den nye varmeforsyning også lune spor ind i lufthavnens økonomi. Ved at vælge nærvarme fra Best Green undgår lufthavnen en stor investering i en ny varmeforsyning. Med nærvarme har lufthavnen nemlig kun betalt for en række forbedringer til centralvarmesystemet.

”Det er klart, at det luner i budgettet, når vi kan spare penge på varmeregningen. Penge, som vi i stedet kan bruge på at gøre lufthavnen til et endnu mere attraktivt sted at rejse fra”, siger Hans Okholm Vejrup.

Lufthavnen forventer at spare op mod 16% på deres varmeregning med den nye varmeforsyning, og det giver positive miner i et varmeregnskab, hvor knap halvdelen af varmeforsyningen bruges på opvarmning af fællesarealer.

 

Få personlig rådgivning om grøn nærvarme

Er jeres bygninger egnet til nærvarme fra varmepumper? Hvor meget kan I spare? Og hvad med placeringen af varmepumpen? Vi rådgiver og svarer på spørgsmål, så vi kan installere den helt rette nærvarmeløsning ved jeres bygning. Kontakt os på tlf. +45 41 77 24 65 eller send en mail på kontakt@bestgreen.dk