Flemming Efterskole sætter turbo på den grønne omstilling

De senere år har Flemming Efterskole for alvor haft fokus på grøn omstilling. Stort set al belysning på hele skolen er blevet skiftet til LED-lys, køkkenet arbejder hver dag på at mindske madspildet, og det madspild der måtte være, bliver omdannet til grøn energi gennem til et biogasanlæg hos virksomheden Marius Pedersen. 

Nu har de 16 varmepumper snurret i to måneder, og helt lavpraktisk udnytter de luftens energi til at producere både varme og varmt vand. Den strøm, der bliver brugt til pumperne, er certificeret vindmøllestrøm.

Flemming Efterskole's nye varmeløsning er en såkaldt nærvarmeløsning, hvilket betyder at varmeserviceselskabet Best Green står for indkøb, installation og drift af varmeløsningen, samt tager det fulde ansvar for det. Flemming Efterskole slipper dermed for udgifter til service og vedligehold og betaler kun for den varme, de bruger og et årligt serviceabonnement.

Selve varmeløsningen består af 16 luft-vand varmepumper, som dækker et opvarmningsbehov på over 4.500 M2. Varmepumperne er leveret af Vølund, mens installationen er håndteret af VVS-installatøren AC Energi.

Nøgletal fra Flemming Efterskole

Den nye varmeløsning trækker lune spor på varmeregningen og klimakontoen.

+4.500

m2 opvarmet areal

126 tons

CO2 reduceret om året

16

Vølund 2120 luft-vand varmepumper

Det er vigtigt for os som skole at tage samfundsansvar og være bevidste om vores energiforbrug, og at vores elever færdes i et grønt miljø

Ole Vind Forstander, Flemming Efterskole

Få personlig rådgivning om grøn nærvarme

Er jeres skole egnet til nærvarme fra varmepumper? Hvor meget kan I spare? Og hvad med placeringen af varmepumpen? Vi rådgiver og svarer på spørgsmål, så vi kan installere den helt rette nærvarmeløsning ved jeres bygning. Kontakt os på tlf. +45 41 77 24 65 eller send en mail på kontakt@bestgreen.dk