Varmepumpe, elvarme, oliefyr – hvad skal du vælge?

Hvert eneste år bruger du rigtig mange penge på at opvarme dit hus. Vil du gerne spare penge på varmeregningen og samtidig passe godt på miljøet? Når du er på udkig efter en ny varmekilde, er det vigtigt, at finde den løsning, som passer til din bolig og økonomi. Og den gode beslutning kommer med god forberedelse!

Miljørigtig varme
Hos Best Green arbejder vi for at fremme den grønne omstilling i Danmark via nærvarme til husstande uden for fjernvarmeområderne. Skal det gamle oliefyr skiftes ud, eller er du på jagt efter en ny og energivenlig varmeløsning, bør du kende de forskellige alternativer, så du vælger den rigtige løsning, som opfylder dine behov og passer til lige netop dit hus.

Oliefyr
Er du ejer af et gammelt oliefyr, kan der være mange tanker, der presser sig på. Hvordan bliver olieprisen fremover? Kommer der krav om udfasning af alle oliefyr i Danmark? Og hvornår skal jeg overveje at udskifte mit oliefyr?

Er dit oliefyr af ældre dato, anvender det ikke fyringsolien ligeså effektivt, som et nyt – og et ineffektivt olieanlæg udløser en højere energiregning og belaster miljøet i stort omfang.
Et nyt oliefyr er dog langt fra så miljøvenligt som fx en varmepumpe. Dertil kommer udgifter til skorstensfejer og årlige serviceeftersyn, plads til olietank og løbende opfyldning for at holde en stabil og effektiv varme i dit hus.

Gasfyr
Naturgas kræver mindre service end et oliefyr, ligesom du heller ikke skal tænke på opfyldning. Gas leveres kun til steder, hvor der er gasnet, hvilket udgør ca. 25% af alle bygninger, og selvom naturgas er renere end olie og dermed mere miljøvenligt, forurener gassen stadigt miljøet.

Elvarme
Elvarme har tendens til at klinge skævt i manges øre, og en forventning om en rigtig dyr varmefornøjelse er ofte, hvad folk forbinder med elvarme – og det er heller ikke uden grund! Faktisk er elradiatorer den dyreste form for opvarmning. Vælger du elvarme, er det let at installere, og el-radiatorer har en hurtig reaktionsevne, som reagerer på skiftende rumtemperaturer. Derfor passer det godt i sommerhuse og fritidshuse, som ikke bruges hele tiden, og hvor det fortsat er endnu dyrere at få installeret vandbåret anlæg.

Pillefyr
Nogle vælger at udskifte det gamle gas- eller oliefyr med et pillefyr, som giver besparelser på varmeregningen og udleder mindre CO2. Prisen på et nyt pillefyr kan variere meget fra producent til producent pga. forskelle i pillefyrets virkningsgrad, komfort og sikkerhed - og den billigste løsning kan være den dyreste på sigt.

Et pillefyr kræver fortsat vedligeholdelse og opfyldning i brænderen/beholderen. Og selvom de teknologiske muligheder gør det muligt at styre dit pillefyr fra enten mobil eller computer, skal du stadig gøre plads til opbevaring af træpiller og det snavs, der kan følge med. Du kan derfor forvente en del arbejde, når du anskaffer dig et pillefyr.

Varmepumpe
En varmepumpe – herunder nærvarme – giver dig miljørigtig varme og regnes pt for én af fremtidens opvarmningsformer. Vil du gerne erstatte det gamle olie- eller gasfyr, er det en oplagt løsning, som bl.a. giver dig følgende fordele:

- Reducering af varmeudgift ved at skifte fra oliefyr
- Du kan stoppe med at tænke på oliefyr og olietank – samt opfyldning af dette
- Høj driftssikkerhed og ingen luftgener i dit fyrrum

Du får med andre ord en enkel, energieffektiv og driftsikker varmeløsning, som udnytter energien i luften og herved producerer varme og varmt vand til huset året rundt.

Valget er dit
Når du skal vælge varmeløsning, er der langt fra ét rigtigt svar. Dit valg afhænger særligt af, hvilken opvarmningskilde, du har i dag, og ”hvor grønt” dit hus skal være. Med nærvarme slipper du for de høje engangsudgifter til nyt varmeanlæg, og du kan se frem til vedligeholdelsesfri varme. Og skifter du fra olie til nærvarme, kan du finde store besparelser på din varmeregning!

Hos Best Green arbejder vi for at fremme den grønne omstilling. Har du brug for at tale med en faglig ekspert på miljørigtig varme, kan du give os et ring på telefon 4177 2465. Du kan også blive klogere på, hvordan nærvarme bliver den rigtige løsning for dig.