Sådan sammenligner du priser på nærvarme

Der er stor forskel på, hvordan leverandører udregner prisen på nærvarme. Få styr på, hvordan du bedst sammenligner priser på nærvarme, så du kan vælge den nærvarmeløsning, der passer dig.

Her er hvad du skal være opmærksom på, når du sammenligner priser. 

Hvad inkluderer tilslutningsbidraget?

Tilslutningsbidraget er et engangsbeløb, du betaler for at komme i gang med nærvarme. Når du sammenligner priser, skal du kigge på, hvor stort et tilslutningsbidrag/startbeløb du skal betale, og hvad prisen indeholder:

  • Er installationen af hele nærvarmesystemet inkluderet i prisen eller er det kun dele af systemet?
  • Er prisen inklusiv fjernelse af din eksisterende varmeløsning?
  • Hvilke eventuelle ekstraomkostninger kan forekomme ved installationen?

Eksempel 

Hos Best Green er tilslutningsbidraget, når du har et olie- eller gasfyr, i øjeblikket 36.995 kr. vest for Storebælt og 41.995 kr. øst for Storebælt. Prisen inkluderer installation af et komplet nærvarmesystem med bla. varmepumpe, indemodul installation af elmålere samt fjernelse af dit gamle fyr.

Læs mere om en Best Green standard installation

Hvor meget skal du betale i faste ydelser?

Når du vælger at få nærvarme, betaler du et fast abonnement, som enten udregnes på månedlig eller årlig basis. Det er forskelligt alt efter leverandør og er derfor vigtigt at være opmærksom på, når du sammenligner priser.

Eksempel

Hos Best Green betaler du et årligt abonnement på 5.995 kr.

Hvad betaler du for den varme, du bruger?

Varmeprisen kan variere alt efter, hvilken leverandør, du køber nærvarme fra. Nogle leverandører tilbyder en fast pris pr. kWh varme, du bruger, mens andre tilbyder variable varmepriser, hvilket kan gøre det svært at sammenligne prisen på varme.

 

Eksempel

Hos Best Green betaler du en variabel pris pr. kWh varme, du bruger, og der er et minimumsforbrug på 13.500 kWh varme, hvilket svarer til et årligt forbrug på cirka 1.500 liter olie. Varmeprisen følger udviklingen for elmarkedet på baggrund af den gennemsnitlige månedlige spotpris på el på Nord Pool og det almindelige områdetillæg for el i øst/vest Danmark.  

Med en varmepris på 1,60 kr. pr. kWh varme (anvendt i dette regneeksempel), vil den årlige pris på varme altså være på 21.595 kr.

Udregn den samlede pris per år

Når du udregner prisen på nærvarme, kan det være en fordel at udregne prisen på årsbasis, da det giver et bedre overblik over den langsigtede økonomi. I regnestykket skal du huske at inkludere:

  • Det faste abonnement på årsbasis
  • Varmeprisen pr. kWh varme
  • Dit forventede varmeforbrug

Hos Best Green er der et årligt abonnement på 5.995 kr., en variabel varmepris i dette regneeksempel på 1,60 kr. pr. kWh. Ved et forventet varmeforbrug på 13.500 kWh, svarende til ca. 1.500 liter olie, giver det en årlig pris på:

5.995 + 13.500 kWh x 1,60 kr. = 27.595 kr.

Se hvor meget du kan spare i forhold til din nuværende varmekilde

Hjælp til at gennemskue prisen?

Har du fået et tilbud på nærvarme, men har svært ved at gennemskue om prisen matcher Best Greens pris på nærvarme? Send tilbuddet til kontakt@bestgreen.dk, så hjælper vi dig med at lave en sammenligning, så du bedre kan træffe et valg.

Det er helt uforpligtende, og du vælger selvfølgelig dét tilbud, som giver dig den bedste mavefornemmelse.