Sådan gør du din luft til vand varmepumpe mere effektiv

Når du installerer en luft til vand varmepumpe i din bolig, er det ikke nok bare at indstille selve varmepumpen – du skal også indregulere dine radiatorer, så varmepumpen passer til de enkelte rums varmebehov. På den måde sikrer du, at varmepumpen kører effektivt og økonomisk, at varmen bliver fordelt bedst i din bolig og at varmen passer til dine komfortønsker.

Oplever du, at det er småkoldt i et rum eller for varmt i et andet, behøver det altså ikke skyldes, at varmepumpen ikke kan opvarme dit hus eller at radiatorerne er for små, men at dine radiatorer bare skal indreguleres, så de passer til varmepumpen.

Indreguler dine radiatorer – trin for trin

Her får du et overblik over, hvordan du indregulerer dine radiatorer, så de passer til din luft til vand varmepumpe:

  • Åben alle radiatorventiler helt op.
  • Indstil varmepumpens varmekurve, så der er lige præcis varmt nok i det rum, hvor du ønsker den højeste temperatur.
  • Skru derefter radiatorventilerne i de øvrige rum ned indtil du opnår den rumtemperatur, du ønsker.

Dine radiatorer er nu indreguleret, og du har nu enkelte radiatorventiler, som er helt åbne og resten er indreguleret til den komforttemperatur, som du ønsker. Det vil sige, at dine radiatorer nu er tilpasset din luft til vand varmepumpe.

Indledende dialog

Undgå besvær med vedligehold og vær sikker på at luft til vand varmepumpen kører effektivt året rundt med nærvarme fra Best Green. 

Første skridt til din vedligeholdelsesfrie varmepumpeløsning er en kort dialog, hvor vi afdækker, om nærvarme opfylder dit varmebehov, og om dit hus er klar til installation af varmepumpe. Er dit hus ikke klar til varmepumpe, forbeholder vi os retten til at afvise installationen. Det gør vi for at sikre den bedst mulige drift i din varmeløsning.

Giv os et ring på telefon 4177 2465 og hør om dine muligheder for at få nærvarme fra Best Green.

Hvor tit skal jeg indregulere mine radiatorer?

Normalt behøver du kun at indregulere dine radiatorer én gang, da det typisk vil det være det samme rum, som kræver den højeste fremløbstemperatur fra varmepumpen i sommer- og vinterhalvåret. Luft til vand Varmepumpen tilpasser selv fremløbstemperaturen i takt med, at temperaturen stiger eller falder udenfor.

Der er enkelte tilfælde, hvor det rum, man ønsker den højeste temperatur i, er forskellig fra sommer- og vinterhalvåret. Et eksempel kan være, hvis du har gulvvarme på badeværelset. Gulvvarmen på badeværelset kræver måske den højeste fremløbstemperatur i sommerhalvåret, mens det er et andet rum med radiator, som kræver den højeste fremløbstemperatur i vinterhalvåret.

Er det tilfældet, skal du indstille en fladere varmekurve i varmepumpen og lave en kurveforskydning. På den måde sikrer du tilstrækkelig varme om sommeren. Er du i tvivl om, hvordan du gør, så anbefaler vi, at du får hjælp af en installatør. Er du Best Green kunde, så hjælper vi dig naturligvis.

Spar 15-20% på varmeregningen, når du udskifter dit oliefyr med nærvarme.

Lad Best Green tage ansvaret

Med nærvarme skal du ikke tænke på installationen af din varmepumpe – det gør vores certificerede installatører – og er du i tvivl om, hvordan du indregulerer dine radiatorer, så ringer du bare!  

Vi har ansvaret for, at din varmepumpe kører effektivt med så lille et energiforbrug, som muligt – og du skal ikke bekymre dig om vedligehold eller service.

Undgå besvær med vedligehold og vær sikker på at luft til vand varmepumpen kører effektivt året rundt. Læs mere om nærvarme.