Sådan får du grøn energi og miljørigtig varme

I Danmark er vi ét af de lande, der har haft størst succes med at indføre vedvarende energi i vores hjem. Er du på udkig efter miljørigtig varme i dit hus? Der er store besparelse på varmeregningen, når du eksempelvis udskifter det gamle oliefyr med grøn energi.

Hvad er grøn energi?

Grøn og vedvarende energi er den eneste rigtige måde at skaffe energi på - nu og i fremtiden. Grøn energi, der omfatter både el og varme, har til formål at udvinde energi fra vedvarende energikilder frem for at dræne ikke-fornybare naturressourcer som fx olie, kul og gas. Derudover er grøn energi også miljøvenlig i forhold til CO2-udslip og miljøforurening.

Nærvarme – et grønt alternativ

Noget af det, der koster allermest i de danske husstande er varmeforbruget, og hvert år betaler husstande adskillige tusinde kroner på at holde huset varmt. Men det er faktisk lettere, end du tror at få nedsat varmeregningen, når du skifter til vedvarende energi.

Hos Best Green arbejder vi på at fremme den grønne omstilling i Danmark ved at tilbyde nærvarme til dig, som bor uden for fjernvarmeområderne. Og med nærvarme får du vedligeholdelsesfri varme med økonomiske og miljømæssige fordele.

Bliv klogere på miljørigtig varme fra Best Green

Spar penge på miljørigtig varme

Varmepumper er ét af de mest populære valg, når det kommer til miljørigtig varme – særligt når du skifter fra olie eller gas til varmepumpeløsning. De grønne energikilder kan spare dig for flere ton CO2 årligt – og kan give store besparelser på varmeregningen.

Spar 15-20% på varmeregningen, når du udskifter dit oliefyr med nærvarme.

Jordvarme – vand til vand varmepumpe

Et jordvarmeanlæg er fint eksempel på miljørigtig varme, idet en vand til vand varmepumpe trækker energi ud af jorden og omdanner denne til varme. Jordvarme er dog ofte dyr og kompliceret, da den lange jordslange skal graves ned på et forholdsmæssigt stort areal.  

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpeløsning anvender luften uden for huset og bruger varmen til at opvarme luften i dit hus. Denne type varmepumpe anvendes ofte i fx sommerhuse, i huse, som ikke har radiatorer eller i huse med elradiatorer

En luft/luft varmepumpe opvarmer ikke vand i huset, og du er fortsat afhængig af en el-varmtvandsbeholder til at producere det varme vand. Desuden opvarmer en luft/luft varmepumpe primært det rum, den er placeret i og delvist de tilstødende rum. 

 

Nærvarme - Luft til vand varmepumpe

Med nærvarme og en luft til vand varmepumpe får du ét af de mest fremtidssikre valg, når det gælder miljørigtig varme. Nærvarme er en enkel, grøn varmepumpeløsning, som er det oplagte alternativ til fyringsolie og som giver dig store besparelse på varmeregningen. 

Det driftssikre varmeanlæg udnytter omgivelsesvarmen, idet den omsætter luften udefra til varme og fører det direkte ind i husets varmtvandsbeholder og varmesystem. Det giver dig en energivenlig varmeløsning med effektiv rumopvarmning, varmt brugsvand og den effektive udnyttelse af varmeenergien giver dig varme i huset året rundt – også på frostramte dage. 

Sådan får du nærvarme 

Hvad skal jeg vælge?

 

Når du vælger varmeløsning, er det en god idé at overveje, hvor lidt og hvor meget arbejde og personlig energi, du ønsker at bruge på din varmeløsning - også om 10-15 år. Og vil du samtidig gerne passe på miljøet, bør du gå efter grøn energi.

Med nærvarme fra Best Green får du både miljørigtig varme og du slipper for bekymringer om eksempelvis påfyldning, snavs, lugtgener eller vedligehold af din varmekilde.

Hos Best Green arbejder vi for den grønne omstilling ved at tilbyde vedligeholdelsesfri varme. Giv os et ring på telefon 4177 2465, og bliv klogere på fordelene ved at skifte til nærvarme fra Best Green. 

Læs også Abonner på varme eller køb en luft til vand varmepumpe. Hvad skal du vælge?