Støtteordning: Stor interesse for nærvarme fra Best Green

I sidste uge udrullede Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i samarbejde med blandt andet Best Green en ordning, hvor borgere kan skrotte oliefyret og få varmen leveret på abonnement. Det har medført en øget efterspørgsel efter nærvarme fra Best Green.

Som de eneste på markedet, har Best Green siden 2015 tilbudt private kunder i Danmark en besparelse ved at skifte oliefyret ud med et bæredygtigt alternativ. I samarbejde med Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet sættes der nu yderligere skub på udbredelsen.

”Støtteordningen fra ministeriet er uden tvivl med til at sætte yderligere skub i udbredelsen af bæredygtige varmeløsninger i Danmark. Vi har tilbudt varme på abonnementsform til danskere siden 2015, men vi oplever i øjeblikket en kraftig forøgelse i efterspørgslen efter varme på abonnement – populært kaldt nærvarme”, forklarer Simon Steen Bak Kristensen, administrerende direktør i Best Green.

Siden fredag i sidste uge, hvor støtteordningen blev bredt kommunikeret, har Best Green modtaget over 500 henvendelser fra potentielle kunder, som er interesserede i at skifte oliefyret ud med nærvarme.

”Der har længe været en teknologiforskrækkelse på markedet for opvarmning og en forestilling om, at man skal være ingeniør for at købe en varmepumpe. Den barriere er nu brudt, og samtidig har folk fået øjnene op for at det ikke nødvendigvis behøver at være dyrt at installere varmepumper”, udtaler Simon Steen Bak Kristensen.

Penge at spare med nærvarme

Det kan være en omkostningsrig affære at indkøbe et nyt varmeanlæg. Med nærvarme er den indledende omkostning betragtelig lavere, da Best Green tager ansvaret for indkøb og vedligehold af varmeløsningen. Det betyder, at kunden i stedet betaler en lav startinvestering, som blandt andet går til bortskaffelse af den gamle varmeinstallation samt indkøb og installation af den nye. I øjeblikket kan interesserede få nærvarme til kampagnepris, som gives efter først-til-mølle princippet. Læs mere her.

I fredags havde flere af vores kunder besøg af mediestationer, som var meget interesserede i at høre om deres erfaringer med nærvarme og bevæggrunde til at skifte oliefyret ud. Se et par af indslagene herunder: