Støtteordning sætter skub i udbredelsen af varme på abonnement

I efteråret offentliggjorde Energistyrelsen modtagerne af støtteordningen til udbredelse af varmepumper på abonnementsform – populært kaldet nærvarme. Blandt modtagerne var Best Green, som siden 2015 har tilbudt private kunder i Danmark en besparelse ved at skifte olie- eller gasfyret ud med et bæredygtigt alternativ.

”I Best Green er vores klare målsætning at bidrage til den grønne omstilling, ved at få udbredt nærvarme til forbrugere uden for fjernvarmeområderne. Vi tilbyder allerede i dag varme på abonnementsform til danske forbrugere - støtteordningen fra Energistyrelsen gør os i stand til at sætte yderligere skub i udbredelsen af bæredygtige varmløsninger i Danmark”, udtaler Simon Steen Bak Kristensen, administrerende direktør i Best Green.

Varme på abonnementsform
Nærvarme og virksomheden Best Green er udsprunget af et projekt støttet af Energistyrelsen, som Insero, der ejer Best Green, har stået i spidsen for. Formålet med projektet var at finde nye, grønne og nemme energiløsninger til boligejere og virksomheder i de landområder, hvor mulighederne i dag er begrænsede – deraf opstod nærvarme. Med nærvarme køber, installerer og drifter Best Green en varmepumpe hos kunden, som derved slipper for udgifter til service og vedligehold og i stedet blot betaler for varmen, samt et årligt abonnement.

”Vi ser støtteordningen – og det faktum at etablerede energiselskaber har budt ind – som en klar blåstempling af forretningsmodellen, hvor et energiselskab tager investeringen og risikoen ved løsningen og hvor kunden blot betaler for varmen samt et årligt abonnement”, udtaler Simon Steen Bak Kristensen og fortsætter:

”Der har længe været en teknologiforskrækkelse på markedet for opvarmning og en forestilling om, at man skal være ingeniør for at købe en varmepumpe. Den barriere bryder ordningen med, og samtidig gør den op med forestillingen om, at det er dyrt at installere varmepumper. Derfor får vi forhåbentlig nu nogle flere selskaber, der kommer i gang på det her marked, og som tør tage skridtet videre”, udtaler Simon Steen Bak Kristensen.

Best Green har aktiviteter over hele landet og samarbejder altid med lokale installatører i forbindelse med installationen af nærvarme hos slutkunderne. Senest har Best Green etableret et samarbejde med energiselskabet REFA, som holder til på Lolland-Falster.

”Vi glæder os over samarbejdet med REFA, som er et stærkt energi-brand på Lolland-Falster, både når det gælder fornuftig varmeforsyning og god kundeservice. Det er et godt match. Hos Best Green har vi en ambition om at udbrede nærvarme til hele landet, og med REFA som en stærk og troværdig partner har vi et rigtig godt afsæt på Lolland-Falster," slutter Simon Bak Kristensen, direktør for Best Green.

Penge at spare med nærvarme
Det kan være en omkostningsrig affære at indkøbe et nyt varmeanlæg, hvad end det er et olie-, gasfyr eller et varmepumpeanlæg. Med nærvarme er den indledende omkostning betragtelig lavere, da Best Green tager ansvaret for indkøb og vedligehold af varmeløsningen. Det betyder, at kunden i stedet betaler en lav startinvestering, som blandt andet går til bortskaffelse af den gamle varmeinstallation samt indkøb og installation af den nye.