Hylkeskole bliver grønnere med bæredygtig varmeløsning

Når Hylke Skole ringer ind til første skoledag fredag d. 14. august er elever, lærere og forældre sikkert spændte. De møder nemlig ind til en helt ny landsbyskole, som udover moderne faciliteter også byder på en ny yderst bæredygtig varmeløsning.

 Varmeløsningen hedder nærvarme og består i, at Horsens-selskabet Best Green har købt og installeret en varmepumpe på skolen og i fremtiden er ansvarlige for vedligehold og drift. Varmepumpen på Hylke Skole forventes at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i forhold til det tidligere niveau, og derudover vil den også varme på skolens økonomi fremadrettet.

”Hylke Skole kan se frem til at slippe for alt besvær og vedligehold med opvarmning, og i stedet betale en fast lav pris for grøn varme. Det betyder, at de kommer til at spare penge på varmeregningen fra dag et. Indtil nu har skolen fyret med olie, men ved at skifte deres varmeløsning kommer de til at spare mere end 15% på varmeregningen. Det svarer i runde tal til omkring 40.000 kr. om året”, forklarer direktør i Best Green, Simon Bak Kristensen.

Administrativt hører Hylke Skole under Virring Skole, men har sine egne lærere og pædagoger for 0.-2. klasse. Skolen er opført, som del af en samlet indsats, for at sikre, at Hylke bliver ved med at være et attraktivt landsbysamfund.

”I Skanderborg vil vi arbejde for at sikre at de lokale landsbysamfund bliver ved med at være attraktive. Det kræver, at vi effektiviserer og nytænker vores løsninger. En fælles varmeløsning på en ny skolebygning i Hylke kombineret med børnehave og det kommende Multihus er et godt eksempel. Med nærvarmeløsningen fra Best Green reducerer vi kommunens CO2 udledning markant. Samtidig sikrer vi en fornuftig – og endda billigere og nemmere – drift”, forklarer borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde.

 

Undervisning i bæredygtig adfærd

Med udgangspunkt i den nye og bæredygtige varmeløsning vil skolen i fremtiden forsøge at præge eleverne til at agere mere energivenligt. En dynamisk infoskærm i fællesrummet viser de seneste informationer om skolens forbrug, indeklima og miljøpåvirkning samt giver gode råd og tips til miljøbevidst adfærd.

”Den dynamisk opbyggede skærm giver skolen mulighed for at kommunikere med deres elever i øjenhøjde om bæredygtig adfærd. Det kan forhåbentlig være med til at fremme den grønne omstilling i fremtiden”, forklarer Simon Bak Kristensen.

Til den officielle åbning af Hylke Skole fredag d. 14. august vil Best Green medtage et mobilt laboratorium, som til dagligt anvendes af lokale skoler til undervisning i energi og naturvidenskab. Her kan børn som voksne få et indblik i naturvidenskabens verden og lave spændende forsøg.

Virksomheden Best Green er en del af Insero koncernen, som blandt andet arbejder med udvikling og kommercialisering af nye grønne energiløsninger.