Forsøgsordning med grøn og gratis el-delebil ved Rimsøhuset

Hvordan er det egentlig at køre i elbil? Hvor meget larmer den og hvordan skal den lades? Hen over sommeren kan du gøre dine egne erfaringer, når der ved Rimsøhuset i Rimsø på Djursland stilles en gratis elbil til rådighed som delebil for alle interesserede i lokalområdet.

Forsøgsordningen med el-delebilen er en aftale indgået mellem Rimsøhuset og Best Green, som leverer miljøvenlig varme til det sociale hus på Djursland. Aftalen med delebilen er kommet i stand som følge af en fælles motivation – nemlig grøn omstilling. Fra uge 29 kan alle interesserede prøve kræfter med delebilen, som har base ved Rimsøhuset frem til d. 9. september.

Samarbejdet mellem de to aktører begyndte allerede tidligere på året, hvor Rimsøhuset valgte Best Green som deres varmeleverandør grundet selskabets grønne profil. Med varmepumpeinstallationen, og nu el-delebilen, håber parterne at flere vil lade sig inspirere og vælge grønne løsninger. Samtidig håber de lokale ildsjæle fra Rimsøhuset, at de med forsøgsordningen får indsigt i, om der er grundlag for en lokal elbil, der netop kan bruges som delebil.

”Når man bor på landet og når flere i en familie har et kørselsbehov, så er det som oftest, at man har behov for to biler. Med en delebil i byen eller i nærområdet så der måske nogen, der kan reducere behovet for to biler” udtaler bestyrelsesmedlem for Rimsøhuset Niels Mulvad.

Foruden at kunne reducere familiers behov for ejede biler, taler delebilen lige ind i hjertet at foreningen Rimsøhusets dybe engagement i lokalområdet. Rimsøhusets ildsjæle forsøger at løfte og bevare de værdier, der eksisterer på landet.

Det at bo på landet kræver at man kan udleve andre kulturelle fællesskaber end det at købe ind. Netop en delebil er en samlende ting, som kan skabe en form for samhør – også med folk som ikke nødvendigvis er en del af miljøet her.” siger Niels Mulvad.

 

Varmepumper og elbiler

For Best Green er elbilen en god måde at gøre opmærksom på kernen i deres virksomhed, nemlig at de brænder for en bæredygtig fremtid, og derfor gerne vil hjælpe den grønne omstilling på vej.

”Vi håber at brugerne vil blive inspirerede af den nye teknologi. Der eksisterer en form for teknologiforskrækkelse, når det kommer til nye initiativer på det grønne område. Det er lidt det samme med vores nærvarme. Det kan være svært at forholde til hvordan en varmepumpe kan varme, når der ikke er ild i noget, som der eksempelvis er ved oliefyring.” udtaler Simon Bak Kristensen, direktør i Best Green.

Det der med at undgå ild og støj er også kendetegnende for elbilen, der, ligesom Best Greens varmepumper, heller ikke udleder CO2. Ved varmeserviceselskabet er der glæde over at kunne sætte bilen på gaderne og understøtte lokalsamfundets ønske om en socialforankret bil.

Vi inviterer alle i nærheden af Rimsøhuset til at benytte sig af elbilen. Samtidig håber vi at elbilen vil skabe en nysgerrighed omkring hvem Best Green er. Vi oplever allerede stor interesse for vores varmepumpeløsning og med den nye energiaftale og eksisterende tilskudsordninger håber vi, at flere vil henvende sig for at høre om mulighederne” forsætter Simon Bak Kristensen.

For når nu der er eksisterende teknologi, der både er miljøvenlig og prisvenlig, hvorfor så ikke anvende dem?

 

Praktikken

Den nysgerrige vil måske være forundret over, hvordan det kan fungere i praksis med en delebil. Er der et fælles nøgleskab? Eller måske en kalender man booker ind i? Her er Best Green langt foran og har i anledning af forsøgsordningen allieret sig med sit søsterselskab TADAA! TADAA! er en eksisterende delebilsordning for netop elbiler, og det er gennem deres velafprøvede system at bookingen foregår. De har såmænd en funktion, der gør det muligt at låse bilen op via en app, for herved at få adgang til nøglen som forrige bruger har lagt tilbage i bilen.

Så ud over stepperne og prøv kræfter med den lydløse grønne elbil.

 

Book en tur med el-delebilen her