Har du overvejet at skifte oliefyret ud med en varmepumpe?

Det behøver ikke være dyrt at få en varmepumpe

Det kan for mange være en bekostelig affære at skifte oliefyret ud med vedvarende energi. En varmepumpe koster typisk omkring 100.000 – 150.000 kr., hvis man selv vil investere i den, og det kan virke som en voldsom investering, hvis huset ligger i et yderområde og i sig selv ikke koster meget mere end 300.000 kr. Bevares, 150.000 kr. er en bekostelig affære for de fleste.

Heldigvis har Energistyrelsen i 2016 oprettet en støtteordning, og udvalgt fem virksomheder til at modtage støtte, med det formål at gøre det nemmere for gas- og oliefyrsejere at skifte til vedvarende energi. En af de virksomheder der er udvalgt til støtteordningen, er Best Green. Best Green sælger nemlig nærvarme, og hvis du ikke lige ved, hvad det begreb dækker over, så er det varme på abonnement. Varmeleverancen kan sammenlignes med fjernvarme men med den store forskel, at varmen produceres CO2 neutralt i en luft-vand varmepumpe, som er installeret på matriklen.

Omkostningerne forbundet med at erstatte oliefyret med nærvarme er så små, grundet støtteordningen, at boligejere frem til 2019 kan nøjes med en udgift på 19.995 kr. i tilslutningsbidrag for at få en varmepumpe installeret ved deres bolig. Dertil kommer et årligt lavt abonnement på 5.000 kr. og en fast varmepris.

Fordelen ved en sådan løsning er, at boligejeren ikke selv står med en kæmpe udgift til udskiftningen af oliefyret, og samtidigt slipper for at bekymre sig om, hvorvidt varmepumpen nu også dækker opvarmningsbehovet. Det vurderer eksperter ud fra oplysninger givet af boligejeren. Dertil kommer, at der med en sådan nærvarmeløsning er overvågning, service og vedligehold inkluderet i abonnementsprisen. Boligejeren slipper altså både for en stor investering og for bekymringen med at skulle vedligeholde varmepumpen.

For at varmepumpen kan producere varme, skal den bruge en portion el, og den mængde el betaler Best Green. Boligejeren betaler altså kun for den mængde varme de bruger, og ikke den mængde strøm, der bruges til producere den. Udgifterne til nærvarme er dermed både transparente og til at have med at gøre.

"Vi har udviklet nærvarmeløsningen, fordi vi bekymre os om klimaforandringerne. Det skal ikke være besværligt eller dyrt at skifte til vedvarende energi, men nemt og billigt. Faktisk forholder det sig sådan, at de kunder, som skifter fra oliefyr til nærvarme, ofte sparer omkring 20 % på deres varmeregning. Efter få år er tilslutningsbidraget dermed tjent hjem igen." forklarer direktør i Best Green Simon Bak Kristensen. 

Få et uforpligtende tilbud på nærvarme - klik her