Boligaften med særlig fokus på energibesparelser og nærvarme

Vendsyssel Energi- og Miljøforening inviterer boligejere i Brønderslev Kommune til boligaften med særligt fokus på energi og varme på abonnement. Best Green er blevet inviteret med til at fortælle mere om dine muligheder og fordele ved at skifte olie- eller gasfyret ud med nærvarme, hvor du abonnerer på varme fra en varmepumpe.

Der er mange muligheder og meninger, når samtalen falder på energibesparelser i boligen. De to boligaftner vil tage dig en tur igennem boligen. En tur der måske kan inspirere til energiforbedringer til gavn for pengepung og miljø. Boligaftenen bliver afholdt af 2 omgange: 

Onsdag, den 25. oktober 2017, kl. 19.00 i Vendelbohallen, Hybenvej 34, Serritslev, 9700 Brønderslev.

Torsdag, den 26. oktober 2017, kl. 19.00 i Try Borger- og Kulturhus, Tryvej 62, 9330 Dronninglund.

Varme til boliger uden fjernvarme

Der er i dag stor fokus på varmepumper i områder uden fjernvarme. I Brønderslev Kommune har lidt over halvdelen af boligerne i dag fjernvarme. For alle de husstande der ikke har fjernvarme, kan man nu abonnere på varme fra en varmepumpe efter samme princip som ved fjernvarme - det hedder nærvarme. 

Vendsyssel Energi- og Miljøforening har Best Green til at komme og fortælle om mulighederne for at udskifte eksisterende varmeløsning ud med en luft til vand varmepumpe. Vi står for indkøb, installation, service og vedligeholdelse af varmepumpen. Du betaler til gengæld indtrædelsesgebyr, et årligt abonnement samt en fast kWh pris for den varme, der forbruges.

At deltage i et af møderne er en god anledning for nogle af de ca. 2400 husstande, der i dag er registreret med oliefyr i Brønderslev Kommune.

Få overblik over energiforbedringer

Ud over Best Green kommer Energirådgiver Peter Larsen fra Energitjenesten også til boligaftenerne. Han vil tage udgangspunkt i et hus med oliefyr, som ikke er optimalt isoleret og vinduerne er med almindelige termoruder. Her vil vi gennemgå, hvad efterisolering af bygningen, nye vinduer og nyt varmeanlæg vil betyde for den årlige energiudgift.

Derudover vil der blive lavet sammenligninger mellem udgiften til opvarmning ved forskellige boligtyper som 1 plan, 1½ plan og med loft til kip, samt ved forskellige varmekilder.

Hvem kan deltage? 

Boligaftenen er et tilbud til alle boligejere i Brønderslev Kommune til at komme og få inspiration til boligforbedringer, der kan medvirke til at nedbringe udgiften til opvarmning og samtidig forbedre boligens komfort. 

Kilde: Vendsyssel Energi- og Miljøforening