Skanderborg Kommune vælger nærvarme

Skanderborg Kommune vil gerne gøre det attraktivt at bo i de små landsbyer, og har derfor en ambition om at effektivisere deres løsninger. Et vigtigt indsatsområde er, at opvarmningen af kommunens bygninger uden for fjernvarmeområder skal være grøn og billig.

Med en vedligeholdelsesfri varmepumpeinstallation fra Best Green til skolen i Hylke har Skanderborg Kommune fået en løsning, der reducerer både CO2-udledningen og varmeregningen. Samtidig slipper kommunen for vedligeholdelse og drift da det er Best Green, der køber og ejer varmepumpen.

Administrativt hører skolen under Virring Skole, men har sine egne lærere og pædagoger for 0.-2. klasse.

I Skanderborg vil vi arbejde for at sikre de lokale landsbysamfund bliver ved med at være attraktive. Det kræver, at vi effektiviserer og nytænker vores løsninger. En fælles varmeløsning på en ny skolebygning i Hylke kombineret med børnehave og det kommende Multihus er et godt eksempel. Med en nærvarmeløsning reducerer vi kommunens CO2 udledning markant. Samtidig sikrer vi en fornuftig – og endda billigere og nemmere – drift

Jørgen Gaarde Borgmester, Skanderborg Kommune

Fra olielandsby til årets Europæiske Varmepumpeby i 2016

I 2016 blev landsbyen Hylke ved Skanderborg kåret som årets varmepumpe by i Europa. En pris, som anerkender de bedste varmepumpeprojekter i Europa.

Projektet kom i gang, da Skanderborg Kommune valgte at skifte det gamle oliefyr ved landsbyskolen i Hylke ud med en bæredygtig varmeløsning. Efterfølgende har to virksomheder og ni husstande koblet sig på den nye varmeløsning, hvilket har ført til den store udfasning af olieforbruget.

Det Økologiske råd har filmet en reportage om Hylke - se den lige her.

Nøgletal fra Skanderborg Kommune

70%

Reduktion i CO2 udslip

15%

Besparelse på varmeregningen årligt

Få personlig rådgivning om grøn nærvarme

Er kommunens bygninger egnet til nærvarme fra varmepumper? Hvor meget kan I spare? Og hvad med placeringen af varmepumpen? Vi rådgiver og svarer på spørgsmål, så vi kan installere den helt rette nærvarmeløsning ved jeres bygning. Kontakt os på tlf. +45 41 77 24 65 eller send en mail på kontakt@bestgreen.dk