Sådan sammenligner du priser på nærvarme

Der er stor forskel på, hvordan leverandører udregner prisen på nærvarme. Få styr på, hvordan du bedst sammenligner priser på nærvarme, så du kan vælge den nærvarmeløsning, der passer dig.

Her er hvad du skal være opmærksom på, når du sammenligner priser. 

Hvad inkluderer startbeløbet?

Startbeløbet er et engangsbeløb, du betaler for at komme i gang med nærvarme. Når du sammenligner priser, skal du kigge på, hvor stort et startbeløb du skal betale, og hvad prisen indeholder:

  • Er installationen af hele nærvarmesystemet inkluderet i prisen eller er det kun dele af systemet?
  • Er prisen inklusiv fjernelse af din eksisterende varmeløsning?
  • Hvilke eventuelle ekstraomkostninger kan forekomme ved installationen?

Eksempel 

Hos Best Green er startbeløbet, når du har et olie- eller gasfyr, i øjeblikket 19.995 kr. (normalpris 35.000 kr.). Prisen inkluderer installation af et komplet nærvarmesystem og fjernelse af dit gamle fyr.

Læs mere om en Best Green standard installation

Hvor meget skal du betale i faste ydelser?

Når du vælger at få nærvarme, betaler du et fast abonnement, som enten udregnes på månedlig eller årlig basis. Det er forskelligt alt efter leverandør og er derfor vigtigt at være opmærksom på, når du sammenligner priser.

Eksempel

Hos Best Green betaler du et årligt abonnement på 5.000 kr., hvilket svarer til en månedlig ydelse på 417 kr.

Hvad betaler du for den varme, du bruger?

Varmeprisen kan variere alt efter, hvilken leverandør, du køber nærvarme fra. Nogle leverandører tilbyder en fast pris pr. kWh varme, du bruger, mens andre tilbyder individuelle varmepriser, hvilket kan gøre det svært at sammenligne prisen på varme.

Når du undersøger varmeprisen, bør du være opmærksom på, hvor stor ’frihed’ virksomheden har til at regulere varmeprisen løbende.

Har virksomheden for eksempel mulighed for at regulere prisen, hvis elprisen stiger eller reguleres den efter nettoprisindekset? Den første model giver leverandøren mulighed for at justere elprisen løbende alt efter markedsprisen på el. Følger prisen nettoindekset, vil eventuelle prisjusteringer være forudsigelige og du vil ikke opleve store udsving i prisen.

Til sidst skal du være opmærksom på, om der er et minimumsforbrug, hvor meget det er på og om du ligger indenfor dette.

Eksempel

Hos Best Green betaler du en fast pris på 0,85 kr. pr. kWh varme, du bruger, og der er et minimumsforbrug på 13.500 kWh varme, hvilket svarer til et årligt forbrug på cirka 1500 liter olie. Den årlige pris på varme vil, i dette tilfælde, altså være på 11.475 kr.

Udregn den samlede pris per år

Når du udregner prisen på nærvarme, kan det være en fordel at udregne prisen på årsbasis, da det giver et bedre overblik over den langsigtede økonomi. I regnestykket skal du huske at inkludere:

  • Det faste abonnement på årsbasis
  • Varmeprisen pr. kWh varme
  • Dit forventede varmeforbrug

Hos Best Green er der et årligt abonnement på 5.000 kr., varmeprisen er fast og er på 0,85 kr. pr. kWh. Ved et forventet varmeforbrug på 13.500 kWh, svarende til ca. 1500 liter olie, giver det en årlig pris på:

5000 kr. + 13.500 kWh x 0,85 kr. = 16.475 kr.

Se hvor meget du kan spare i forhold til din nuværende varmekilde

Hjælp til at gennemskue prisen?

Har du fået et tilbud på nærvarme, men har svært ved at gennemskue om prisen matcher Best Greens pris på nærvarme? Send tilbuddet til kontakt@bestgreen.dk, så hjælper vi dig med at lave en sammenligning, så du bedre kan træffe et valg.

Det er helt uforpligtende, og du vælger selvfølgelig dét tilbud, som giver dig den bedste mavefornemmelse.

Vi matcher prisen på nærvarme

Hos Best Green tilbyder vi dig den bedste pris på markedet. Derfor matcher vi prisen på nærvarme med en pris, der er 5% billigere. 

For at få prismatch skal du kunne dokumentere, at den anden leverandørs pris er lavere end vores. Fremsend derfor dit skriftlige tilbud til kontakt@bestgreen.dk

De eneste betingelser er at:

  • din bolig er egnet til varmepumpe
  • du har et forventet varmeforbrug på over 13.500 kWh om året
  • tilbuddet ikke er mere end 1 måned gammelt
  • vilkårene for levering af nærvarme ikke er mindre favorable end Best Greens vilkår

*Prismatchet udregnes på baggrund af den samlede pris, der skal betales det første år for nærvarme i henhold til aftalen. Dvs. både varmepris, abonnement samt startinvestering. Prismatchet gælder i aftalens bindingsperiode. 

"Spørgsmål til nærvarme og betydning for din varmeregning?"
Pernille Kristensen Teknisk Projektleder