Abonner på varme eller køb en luft til vand-varmepumpe

Hvad skal du vælge?

Luft til vand-varmepumper er ét af de mest populære valg, når det kommer til miljørigtig varme – særligt når du skifter fra olie eller gas til varmepumpeløsning. De grønne energikilder kan spare dig for flere ton CO2 årligt – og kan give besparelser på tusindvis af kroner på varmeregningen.

Der er forskellige muligheder for at få grøn varme fra en varmepumpe. Du kan nemlig vælge at købe din egen varmepumpe eller abonnere på varme fra en varmepumpe. Her får du et overblik over økonomien og fordelene ved begge løsninger.

Bliv klogere på varmepumper

Det skal du være opmærksom på, når du køber din egen luft til vand-varmepumpe

Når du vælger at købe en luft til vand-varmepumpe ejer du selve installationen og står du helt selv for besværet med drift, service og vedligehold af anlægget. Du er samtidig ansvarlig for at anlægget kører effektivt året rundt – jo mere effektivt anlægget kører, jo mindre el forbruger du. Faktisk viser det sig, at rigtig mange varmepumpeejere ikke får det optimale ud af deres anlæg, fordi de ikke har fået tilstrækkelig hjælp til at indstille den. 

Et komplet luft til vand-varmepumpeanlæg koster typisk mellem 100.000 – 140.000.

Indledende dialog

Første skridt til din vedligeholdelsesfrie varmepumpeløsning er en kort dialog, hvor vi afdækker, om nærvarme opfylder dit varmebehov, og om dit hus er klar til installation af varmepumpe. Er dit hus ikke klar til varmepumpe, forbeholder vi os retten til at afvise installationen. Det gør vi for at sikre den bedst mulige drift i din varmeløsning.

Jeg vil gerne kontaktes

Hvad koster det?

Økonomien er vigtig, når du skal vælge en ny varmekilde. Prissammenligningen herunder viser dog at økonomien over en periode på 10 år er stort set den samme uanset om du vælger at købe din egen luft til vand-varmepumpe eller abonnere på varme fra en luft til vand-varmepumpe.

I prissammenligning tager vi udgangspunkt i et gennemsnitligt hus på 130 m2, som har et varmeforbrug på 18.100 kWh om året over en periode på 10 år.

Prissammenligning Køb egen varmepumpe Nærvarme
Startinvestering 120.000 kr. 27.995 kr.**
Forbrug 18.100 kWh 18.100 kWh
Cop faktor (effektivitet) 2,7 -
Elpris 1,38 kr./kWh Betales af Best Green
Varmepris - 0,79 kr./kWh
Serviceomkostninger 3.500 kr./år -
Abonnement - 5.995 kr./år
Total 247.511 kr.* 230.900 kr.

*Der er ikke taget højde for lån til finansiering af varmepumpen. Låner du penge til at finansiere varmepumpen skal du lægge renterne oveni.

** Pris ved skift fra olie- eller gasfyr vest for Storebælt

Nærvarme fra Best Green varmer både pengepung og miljø

Hvad skal jeg vælge?

Når du vælger varmepumpeløsning, er det en god idé at overveje, hvor lidt og hvor meget arbejde og personlig energi, du ønsker at bruge på din varmeløsning - også om 10-15 år. Med nærvarme fra Best Green får du både miljørigtig varme og du slipper for at bekymre dig om vedligehold og effektiviteten af din luft til vand-varmepumpe.

Giv os et ring på telefon 4177 2465 og hør om dine muligheder for at få nærvarme fra Best Green.