Feriecenter Bønnerup Strand får miljø- og prisvenlig nærvarme

Feriecenter Bønnerup Strand på Djursland vil gerne være bæredygtigt og besluttede derfor i 2018, at det var tid til at skifte det gamle og forurenende oliefyr ud med en grøn varmeforsyning. Valget faldt på nærvarme fra Best Green, da feriecenteret med denne løsning både kunne spare CO2 og penge varmeregningen.

Vi ledte efter en billigere og grønnere måde at opvarme vores feriecenter på og fik flere forskellige tilbud. Med nærvarmecentralen fik vi det bedste og mest gennemskuelige tilbud, som endda kunne reducere vores varmeomkostninger. Det var endvidere rigtig positivt, at vi ikke selv skulle bekymre os om installationen eller driften fremadrettet på varmepumpeanlægget - det klarer Best Green.

Peter Nees Formand for ejerforeningen Feriecenter Bønnerup Strand

Feriecenter Bønnerup Strand får nærvarme

Se  videoen og hør Jens Erik Brøgger, teknisk ansvarlig ved Feriecenter Bønnerup Strand, fortælle om den store varmepumpe, som feriecenteret har fået installeret. 

Feriecenteret består af ca. 150 ejerlejligheder, indendørs pool, restaurant, aktivitetsrum m.m. og har derfor et betragteligt varmebehov.

Stor kapacitets varmepumpe

Feriecentret som består af 154 ferielejligheder, restaurant, aktivitetsrum, indendørs pool, mødelokaler m.m. har et stort behov for varme. Efter besigtigelse og dialog om mest optimale installation anbefalede Best Green feriecenteret, at nærvarmen skulle komme fra en varmepumpehybrid, som består af en stor varmepumpe samt supplerende eksisterende oliekedel, der sidenhen er ombygget til gaskedel. Kedlen skal hjælpe til i særligt kolde perioder med spidsbelastning.

Varmepumpen, som er produceret af DVI i Støvring, producerer varme til 75% af feriecenterets årlige forbrug. Med varmepumpehybriden udfases et fossilt energiforbrug, som giver feriecenteret en årlig CO2 besparelse på ca. 200 tons.

40 %

sparet på varmeregningen

ca. 200 tons

sparet CO2 årligt

200.000 kr.

i tilslutningsbidrag
(+ installationsomkostninger)

Det var vigtigt for Feriecenter Bønnerup Strand, at varmepumpen fik den helt rette placering. Derfor valgte de at prioritere en øget installationsomkostning til strømforsyning og installationsrør.

Forsyningssikkerhed

Med nærvarme får feriecenteret en miljøvenlig varmeforsyning og slipper samtidig for bekymringer med vedligehold og service. Samtidig med dette overvåges installationen 24/7, da den sender signal til Best Greens online portal. På den måde garanterer Best Green, at feriecenteret har forsyningssikkerhed og varme hele året rundt.