Hylke Skole får grøn profil uden at investere en krone

Mange skoler ligger uden for fjernvarmeområdet og er afhængige af olie eller naturgas. Skolerne kigger derfor efter nye muligheder for grønne energiløsninger, som tilmed giver besparelser på varmeregningen og reducerer CO2 udslippet væsentligt.

Nem og enkel varmeløsning

I 2015 stod Hylke Skole over for en udbygning. I den forbindelse valgte de nærvarme fra Best Green. Med et nyt, energieffektivt varmeanlæg betaler skolen kun for den varme, de bruger og et årligt abonnement - det er nemt og enkelt. Med nærvarme køber, installerer og drifter Best Green nemlig en varmepumpe hos skolen, som dermed slipper for udgifter, service og vedligehold.

25% sparet på varmeregningen det første år

Allerede det første år med nærvarme har Hylke skole opnået en besparelse på varmeudgifterne på 55.000 kr. Derudover kommer en reduktion i CO2 udslippet på 87 tons. Samtidig er skolens varmeforsyning nu baseret på grøn energi - alt sammen uden at investere en krone.

87 tons CO2

reduceret om året 

25%

sparet på varmeregningen det første år

0 kr.

i investering

Giver den grønne energi videre

I kølvandet på Hylke Skoles nye varmeløsning, har en række private husstande og virksomheder i landsbyen skiftet til nærvarme - svarende til en udfasning af det samlede olieforbrug i Hylke på 30%.

På baggrund af dette resultat, blev Hylke i 2016 kåret til ’Årets Europæiske Varmepumpe By’ af European Heat Pump Association. Læs nyheden her