Gedved Skole opnår markante besparelser på varmeregningen

Gedved Skole har ikke adgang til fjernvarmenettet og er dermed afhængig af gas. Som led i at nedbringe CO2 udledningen i Horsens Kommune, får Gedved Skole i 2016 en ny, energieffektiv varmeløsning fra Best Green, som både giver besparelser på varmeregningen og tilmed reducerer skolens CO2 udslip.

Fast lav varmepris

Med nærvarme køber, installerer og drifter Best Green en varmepumpeløsning hos skolen. Med et tilslutningsbidrag på 400.000 kr. betaler Gedved Skole en fast lav varmepris og et årligt abonnement. Til gengæld betaler Gedved kun for den varme, de bruger og slipper for udgifter til service og vedligehold - det er nemt og enkelt.

Får grøn profil og sparer 87.000 kr. om året

Ud over en årlig CO2 reduktion på 132 tons, kan Gedved Skole se frem til en årlig besparelse på varmeudgifterne på 87000 kr. svarende til 20% om året. Med et tilslutningsbidrag på 400.000 kr. har skolen hentet investeringen ind på kun 5 år.

87.000 kr.

sparet om året 

132 tons CO2

reduceret om året 

5 år

så er anlægget betalt tilbage

Mere end bare en varmeløsning

Infoskærmen på Gedved Skole omsætter skolens energiforbrug til sjove fakta i et let forståeligt sprog. På den måde inddrager skolen eget energiforbrug i undervisningen. Samtidig tager eleverne stilling til grøn energi med spørgsmålet: Hvad er grøn energi? Børnene tegner svarene, som bruges til at dekorere varmepumperne.

"Din vej til nærvarme starter med en uforpligtende snak. Tag fat i os, så vi kan guide dig godt på vej til miljøvenlig varme"
Kent Bisgaard Forretningsudvikler