Rimsøhuset får grøn varme og sparer 24% på varmeregningen

Det lokale kultur og aktivitetshus i Rimsø på Djursland, Rimsøhuset, er et samlingspunkt for områdets borgere. Stedet drives af frivillige kræfter og tilbyder en række kreative værksteder, kulturarrangementer, udlejning af festlokaler, mad ud af huset og 10 Bed & Breakfast værelser, som er med til at finansiere de mange aktiviteter.

Rimsøhuset har desuden et socialøkonomisk formål og bæredygtighed er derfor en del af foreningens DNA. Da foreningen stod overfor at skulle skifte det gamle oliefyr i marts 2018, var det derfor nærliggende at vælge det miljøvenlige alternativ fra Best Green – Rimsøhuset kan nu se frem til store CO2 reduktioner og besparelser på varmeregningen.

Sikker varme året rundt

Rimsøhuset har rigtig mange gæster og brugere året rundt. Derfor er foreningen afhængige af, at der er høj driftssikkerhed, når det kommer til varmen – og de ønsker ikke selv at bruge ressourcer og frivillige timer på at være ’kedelpassere’.

Med nærvarme køber, installerer og drifter Best Green et nyt varmepumpeanlæg hos Rimsøhuset. Foreningen betaler en fast lav varmepris pr. kWh varme de bruger og et årligt abonnement. Til gengæld står Best Gren for service, vedligehold og holder øje med varmeløsningen 24/7. Det betyder, at anlægget kører uden afbrydelser, hvilket giver Rimsøhuset sikker varme året rundt. 

Læs mere om nærvarme

Råd til flere aktiviteter

I 2018 stod Rimsøhuset overfor at skulle skifte deres gamle oliekedel, hvilket ofte er en omkostningsrig løsning – også på lang sigt.

Når du vælger nærvarme fra Best Green, kan du selv vælge, om du vil betale en startinvestering og dermed få en lavere varmepris eller komme i gang for 0. kr. Rimsøhuset valgte at investere 100.000 kr. og betaler nu en fast lav varmepris på 0.65 kr. pr. kWh varme foreningen bruger. Det betyder, at foreningen nu kan se frem til en årlig besparelse på varmeregningen på 24%. 

Sådan får du nærvarme 

Går forrest i grøn omstilling

Ud over store besparelser på varmeregningen og en øget varmesikkerhed, ønskede Rimsøhuset en varmeløsning, som gik i tråd med foreningens DNA, hvor bæredygtighed er kernen. Med nærvarme kan Rimsøhuset se frem til en CO2 reduktion på 48 ton om året i forhold til det gamle oliefyr.

Nøgletal fra Rimsøhuset

48 tons

CO2 reduceret om året 

24%

sparet på den årlige varmeregning

0,65 kr.

pr. kWh varme 

Ingen installationsomkostninger

Installationen af den nye varmepumpeløsning hos Rimsøhuset stod Best Green for. Her var det nødvendigt at udskifte og tilføje enkelte radiatorer for at få den bedste cirkulation af varme i bygningen. Disse udgifter indgik dog i Best Greens varmepris - Rimsøhuset skulle derfor ikke betale nogle ekstraudgifter i forbindelse med installationen.